Grand Danois – Fostran

Grand Danois (GD) är ingen liten hund. Det krävs en del av en Grand Danois-ägare. Framför allt handlar det om tre egenskaper:

Generösitet

Din hund kommer att kräva både mycket plats hemma och en hel del pengar. Grand Danois äter mycket och är rätt stor redan som valp. Förbered dig på att ditt inköp kommer att kräva mycket resurser – både ekonomiskt och tidsmässigt

Stränghet

Grand Danois behöver en stark hundägare som klarar av att styra – att säga till vad hunden får och inte får göra. Som valp fostrar du hunden och det är du som bidrar mest till att bygga upp dess personlighet och intelligens. Se till att vara riktigt tydlig med att visa hunden vem som är ägaren. Lär din hund vad är fel att göra och var inte snäll om situationen inte tillåter detta.

Tålamod

Grand Danois är en fantastisk hundras. Detta är ett faktum. Det kräver dock en del energi att uppfostra en Grand Danois. Om du jämför hundar med barn när det gäller uppfostring så är Grand Danois det närmaste barn du kan komma. Klarar du av en Grand Danois, är det ingen tvekan att du blir en bra förälder om du nu inte är det redan. Ha tålamod under processen. Ge inte upp. En del Grand Danois-ägare återlämnar sina hundar till valpsäljaren när de fyller 1 år. För att inte behöva göra det, fundera en extra gång om du verkligen har det tålamod som krävs för att få en vän för livet eller om du helt enkelt bara vill ha en valp att leka med. Vill du ha en valp, är det en chihuahua eller något i den stilen du bör satsa på.